C C C C A+ A A- X

Мярка за неотклонение "задържане под стража" - убийството в с. Антон

Дата на публикуване 10 февруари 2022 Последна редакция 10 февруари 2022 Новини Отпечатай

Състав на Окръжен съд – София остави в ареста обвинените за убийството на пастир в софийското с. Антон братя Дончо Петров и Красимир Петров. Според съда това е единствената възможна мярка, която може да обезпечи обективното разследване на случая и да осуети реалната опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемите, както и опасността от укриване на обвиняемия Красимир Петров.

Има достатъчно данни, от които да се направи извод, че братята са извършили престъплението, в което са обвинени в съучастие, като съизвършители помежду си, а прокуратурата е свършила огромна по обем работа, посочи съдът. Иззети са множество вещи с попила в тях кръв и за някои от тях е установено съвпадение с кръвта на жертвата. По една от тях ДНК-експертиза установява кръвно-групови профили и от двамата обвиняеми, и от пострадалия, като за краткия период от време са събрани многобройни доказателства по обвинението. Има и свидетелски показания, които подкрепят обвинението. Съдът посочи още, че според данните по делото, жертвата е бита едновременно с два различни по обем и тежест предмета, което обосновава тезата на обвинението за едновременно нанасяне на удари от две различни лица и съизвършителство на обвиняемите за причинената смърт.

Има опасност обвиняемите братя да извършат ново престъпление, ако бъдат пуснати от ареста, посочи още съдът, като се позова на начина на извършване на деянието (побой, пречупени фаланги на пръсти и изтръгнати нокти), което обосновава изключително висока обществена опасност на деянието на извършителите, както и вероятност да повлияват свидетели по делото, предвид факта, че част от тях са техни работници.

Опасност от укриване е налице за Красимир Петров, докато за брат му Дончо няма такава, тъй като той има семейство и две деца.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемам Отказ Повече информация